HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2007.06.27. 11:48 bota71

Középtávú és Váltó OB

Mátrakeresztes térségében, a Hidegkúti túristaház mellett került megrendezésre idén a Középtávú és Váltó Országos Bajnokság, június 9-10.-én. Egyesületünk 21 fővel állt rajthoz, és ismét bajnoki érmekkel tértünk haza!

Szombat délelőtt a középtáv selejtezője zajlott, mely egyben tájékoztatást is adott a terepről: tipikus mátrai erdő, néhol kövekkel, tiszta, jól futható erdővel, jól olvasható domborzattal. Azt hiszem, mindenkinek sikerült megfelelő módon megbirkózni a feladattal, így nem maradt más hátra, mint a döntőn alakítani valami nagyot.

Délután jött tehát a döntő, melyen Gyurkó Fanni felnőtt nőknél elért 3. helye jelentette a legnagyobb örömöt, de Kovács Dávid 4. helye is pontszerző. Szenioroknál Pokk Mariann N40-ben a 6., Páhy Tibor F70-ben a 4. helyet szerezte meg.

A pályák rendkívül futósak voltak, a szintek jól voltak elosztva, a pontokra is nagyon pontosan rá lehetett menni. A különbségek így a gyors tájékozódásban jöttek ki főleg, ami viszont meglepő volt, hogy a felnőtteknél Makrai Évi és Kovács Ádám is eléggé nagy különbséggel tudtak nyerni (nagyon komoly időket futva...).

Ezek után mindenki lélekben fel tudott készülni a vasárnapi váltóversenyre, ami nekem pl. az év versenye lett volna. Sajnos a rajtunk előtt rallysokat néztünk inkább, de nem semmi élmény volt ennyi néző előtt vezetni... :-) Tehát a felnőtt férfi csapat lekéste a rajtját, és ezzel el is úszott a lehetőség, hogy a tavalyi sikert megismételve ismét dobogóra álljunk. :-( Pápai Tamás és Kovács Dávid viszont Fannival kiegészülve sokáig vezettek, végül a 2. helyen végeztek F20-ban, ugyanitt a másik junior csapat (Tari Gábor, Tári Kornél, Szivák Béla) a 4. helyet szerezték meg.

Érdekes módon a szervezők erre a napra hagyták a technikailag figyelősebb részeket, azt hiszem eléggé sok változást hoztak a pozíciókban a ligetesben elhelyezett pontok. A pályák rendesen meg voltak farstázva, a rendezők nem spóroltak az ellenörzőpontokon, látszott, hogy próbáltak egy igazán jó versenyt csinálni.

Összességében én csak dícsérni tudom őket, szerintem élvezetes és jó pályákat sikerült készíteniük, a rendezéssel sem volt nagy probléma, és az erdő is csodálatos volt! Sajnos a cél megközelítése nem családi kocsikra volt tervezve, de talán nagy kár nem keletkezett egyik autóban sem...

Az eredmények megtekinthetőek a http://sds.fw.hu/kvob/ címen!

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr425224526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ptomi 2007.07.01. 12:10:19

szép cikk, köszönjük Bota

Bota 2007.07.01. 20:10:19

Thermenland folyt. köv. !

szepesi · http://szepesi.fpn.hu 2007.07.10. 17:18:09

Fanni az ausztrál télben fut. A Junior VB-n az eddig megrendezett mindkét számban ő volt a legjobb magyar! Most jön a középtáv. Hajrá!

Bota 2007.07.11. 09:31:09

Most írjak arról is?!?!? Wowowow! Oksa, összeszedem az infókat... De csak a VB után írom meg a szép eredményeket!

szepesi · http://szepesi.fpn.hu 2007.07.12. 09:05:03

Középtávon 14. helyen végzett Fanni. Egyre jobb, kár, hogy nincs több egyéni szám. A váltót magyar idő szerint pénteken hajnalban rendezik. Drukkoljunk!

szepesi · http://szepesi.fpn.hu 2007.07.13. 08:50:41

Junior VB váltó: Fanni első futóként 18 másodperc hátránnyal váltott a cseh, valamint a két svéd váltó mögött. Hrenkó Ivett és Őry Eszter is kiválóan futott, így a 7. helyet szerezték meg a norvég, svéd, svájci, finn, cseh és orosz váltó mögött. Nagyszerű! Gratulálunk a csapatnak. Fanninak külön is az egész heti jó szereplésért.
süti beállítások módosítása