HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2007.08.20. 19:04 bota71

Pannon Tájfutó Napok 2007

A VTC rendezésében idén is volt (immár XLIII.) Bakony Kupa, (XV.) Veszprém Kupa és (III.) Tüskés Endre emlékverseny.

A versenyközpontot rendkívül jól eltalálták a rendezők, a Balaton-felvidéki Erdei Iskola területén került lebonyolításra az első két napi verseny. Volt zuhanyzási és sátrazási lehetőség, eléggé nagy sörsátor, meleg étel, és amolyan erdei diszkó is!

Maga a terep változatos volt, a fehér és zöld erdők váltakoztak, olykor kűzdős, szenvedős volt benne a futás, de összességében főleg a kevés sznt miatt jó sebességet lehetett diktálni. Az egyik legnehezebb feladat az volt, hogy az ember jól döntsön: kerül vagy átvág, ugyanis előre nem nagyon lehetett tudni hogy mennyire lesz futható az erdő, az utakon viszont olykor túl nagy volt a kerülő...

A Bakony Kupa pályái a Csicsói-erdő térkép Viszkára elnevezésű kivágatán haladtak (a versenyközponttól északra), a Veszprém Kupa pályái pedig a Külső-Harka kivágatán (a VK-tól délre).

Az Arak KIVÁLÓSÁGAI jól teljesítettek, azonban a 3. nap sprintversenye egy kicsit bekavart nekünk:

Balatonfüred, Annagora park (Görög falu)

A verseny kétfajta térképkivágaton zajlott: először a Köztársaság úti lakótelep házai között futkároztunk (1:4000), majd 560 méternyi átfutás után a Görögországot idéző házak között haladtak a pályák. Sajna eléggé nehéz volt ábrázolni a szintkülönbségeket, volt 2 emeletes ház is, ami hatalmas kavarodást okozott! A lakótelep rohanása után egy hosszabb szalagozáson való futás, majd egy gyors visszaváltás, részletes térképolvasás: egyesületünk futói sajnos nem valami jól kezelték a problémát (1:2000-es méretarány is nehezített), úgyhogy többen hátrébb kerültek összetettben. Végülis izgalmas és érdekes volt, és mindenképpen megérte eljönni ide is, nem panaszkodhatunk!

Eredmények:

Ifi fiúk: 2. Pápai Tamás

Férfi Elit: 1. Bogos Tamás

F40: 3. Prill László

F45: 5. Pápai János

Érdekes módon nem sok magyar jött el, sok jó távol maradt (nyaralnak??), viszont volt jó sok külföldi, akik remek hangulatukkal feldobták a versenyt! (főleg az olaszok...)

Összegezve: jó szervezés, jó hangulat, jövőre ugyanitt! Aki nem jött el, az bánhatja, jövére viszont pótolhatja!

A verseny honlapja: http://www.vmtfsz.hu/pod2007/hun/index.php

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr55224530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása