HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2007.09.06. 20:52 bota71

Népszerű a mérnöki pálya!

Eljött 2007, és újabb 4 arakos hagyta ott a középiskola iskolapadját... Essen hát róluk pár szó!

 

Mindannyian úgy gondolták, hogy edzőjük, Tibi bácsi nyomdokába lépnek, és a műszaki pálya vonalán haladnak tovább. És hogy melyik rektor is fogadta őket hallgatóvá?

  Pápai Tomi és TariG a Keleti Kaio mester által uralt gödöllői egyetem épületeit szemelték ki maguknak (gépészmérnöki BsC), reméljük a vonatról leszállva az Agymosodánál tovább is eljutnak majd... Nem is olyan régen volt itt egy tájfutó országos bajnokság, még térkép is van a Szent István Egyetemről (alias "kocsma") és környékéről, hát reméljük nem fognak elfelejteni tájékozódni :-) A reptéren meg ugye újabb tájfutó pályák várhatnak rájuk...

 

Szivák Béla a Déli Kaio mestert választotta, és a 2017-ben éppen 650 éves évfordulóját ünnepelni készülő Pécsi Universitas épületei között keresi az építészmérnöki szaktudás alapjait. Ez sem kevésbé veszélyes hely, ugyanis a Pécsi Sőrfőzde egészen köelről vonzza a diákokat...

 

  Bóvári Balázs pedig nem máshova, mint az Északi Kaio által irányított győri egyetemre jelentkezett, mechatronika szakra.

 

 

Első nap. A terem megtelik fiatal, karcsiszemüveges, lelkes fiatallal. Még nagy része nem dohányos, majd az lesz... 500 ember izgatott beszélgetése, és a mellékzajok elcsitulnak, amikor az ajtóban megjelenik a prof. Alacsony, kopaszodó, szemüveges emberke csoszog a hatalmas tábla elé. Rajta fehér köpeny (gépész munkaruha), kezében az "ismeretlen ismerős", a logarléc. A csendet vágni lehet... Szeme végigsiklik a jövő reménységeinek arcán, kedvesen elmosolyodik, és köhint egyet... Elégedetten nyugtázza, hogy a visszhang visszatért hozzá, és semmilyen egyéb zajjal nem vegyült...
Felskiccel a táblára egy "értelmezhetetlen" ábrát, jobb kezében a kréta, bal kezében a szivacs. Meghökkentő zsenialitással hangolja össze két kezének mozgását, minden vonalat látni enged, aztán törli is le... Szépen, lassan, megfontoltan és kimérten nekikezd:
"Szukszcesszív approximációval közelítünk az izogonális trajektóriák által közrezárt hipertér mátrixához..."
Még folytatja, de az álmos, értetlen ifjúság üresen kongó feje találkozik az asztallappal, megtörve a (tanár előadását leszámítva) néma terem nesztelen monotóniáját...

Sok sikert kívánunk az elkövetkező, legszebb éveikhez!!!

És akik még hátravannak: Prill Dóra 2008-ban érettségizik, Szivák András pedig 2009-ben vág neki az érettséginek. És mondá az Úr: "Tanulj, Drás, keményen, főleg fizikát és matematikát, meg kémiát, hogy Te is követhesd elődeid, és mérnök ember légy! A fogaskerék kötelez!"

Az elődök: Kovács Dávid, Tári Kornél, Halla Balázs - BME. kisNagy Sanyi Pécs, építészmérnöki. Kiffer Gyusz és Én: ex-nehézipari gépész.

És hogy mi újság az utánpótlással? Hamarosan megtudhatjátok!

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr505224538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ptomi 2007.09.07. 14:36:37

Jeee. Ez nagyszerű :D:D

kovács dávid 2007.09.07. 21:35:56

Fanni jogász!

Bota 2007.09.08. 10:03:05

Fanni nem fiú.

sz béla 2007.09.15. 12:18:40

Hajrá mérnökök!!! :D
süti beállítások módosítása