HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2008.01.02. 21:47 bota71

Szilveszteri Sztárparádé

SilvesterLauf der Asse - Peuerbach

 

  Bár ezt a cikket nem szándékoztam megírni, mert semmi köze a tájfutáshoz, talán mégis érdekes lehet. Addigis, amíg össze nem dobom a képes összefoglalót a téli edzőtáborról, amit bizonyára már mindenki kíváncsian vár!

Történt tehát, hogy november végén, a sérülésem előtt megkeresett Horváth Béla edzőtársam, hogy szaladjunk egyet szilveszterkor a sógoroknál. Őszintén szólva semmit sem tudtam a versenyről, gondoltam valami félmaratoni szaladás.

Kocsiba be, irány Peuerbach, ami Linztől nyugatra van, a német határ mellett. Szép kis vidék, kis városka, amolyan Raiffeisen központ. Itt egy kicsit meglepett, hogy egy moziban (!!!) volt a szállásunk, nem hazudok! A vetítőtermek felett mellett voltak a szobák, ott lehetett aludni... De az se volt semmi, amikor megtudtam, mi is ez az egész: a helyi nevezetesség itt nem más, mint Günther Weidlinger. (Günther... Érdekes, a Günther névről mindig az jut az eszembe, amikor fiatal korunkban lementünk a Balcsira, és lent voltak a német dokkmunkás állatok, akiket Jürgennek neveztünk, és a gyerekeik, akiket Günthernek....). Ő az osztrákok sztárfutója, és létrehoztak anno egy szilveszteri versenyt 1997-ben, amin legyőzheti a nagy neveket :-) A verseny támogatója a Raiffeisen bank, eléggé nagy költségvetéssel dolgoznak, és eléggé nagy neveket hívnak meg. Röviden pár név, rákattintva pár infó:

Martin Pröll, Ribas Ricardo, a legnagyobb név: Carsten Eich (csúcsai), és a nőknél a szerbek démoni szépségű futónője, a pályacsúcstartó Sonja Stolic (15:55).

Indult még egy rakat kenyai, etióp, különböző országok színeiben versenyző marokkóiak, akik mind letettek az asztalra már valamit, finnek, norvég srác valamint az új maratoni sztár, az áprilisban 2:07:33-at futó Aleksandr Kuzin! A férfiaknál a pályacsúcsot egyébként a többszörös világbajnok kenyai Richard Limo tartja, 18:46-os idővel. Azóta azonban Günther a sztár, 5ször nyerte meg a versenyt, utóbbi három évben zsinórban nem talált legyőzőre. Tudtuk, hogy ő lesz a mi nagy ellenfelünk :-)

Magyarok közül eddig 2szer nyert Kálovics Anikó, és egyszer Tóth Lívia, és sok dobogós helyezést is összeszedtek. Náluk azért lényegesen gyengébb a mezőny...

Idén 2 csapat jött ki, a Szimcsi csapat (Staicu Simona, Béla, Juhász Andris, Juhász Janka és én), valamint a válogatott Knipl csapat (Papp Krisztina és Minczér Albert).

A pálya egy 850 méteres körből áll, a férfiaknak 8 körös a verseny (6800m), a nőknek 6 körös (5100m), együtt rajtolnak. Végig szurkoló emberek, nagyon nagy volt a hangulat!

Természetesen hihetetlen nagy volt az iram, én már gyakorlatilag dec. 9-e óta szinte semmit sem edzettem, szóval a cél a hölgyek elől való menekülés volt. Verseny után doppingellenőrzés, ami azért volt érdekes, mert eléggé csekély volt a díjazás, és az is csak az első 5nek. Eléggé a rajtpénzekre koncentráltak :-) Szerencsére nem vittek el, mert asszem belevertem volna a fejemet a falba, és könyörögve kértem volna őket, hogy higgyék el, hogy tisztán szaladtam :-)

Este szilveszteri bulit rendeztek Günthernek, meg kell mondanom, hogy csodaszép csajok voltak! Nem győztem kapkodni a fejem, és ami a legnagyobb vicc, mindegyik hihetetlen jó futó és nagy név! Még ilyet...

A verseny honlapja

Eredmények:        FFI      NŐI

Remélem mindenkinek kellemesen telt a szilvesztere, és kívánom, hogy teljesüljön az újévi fogadalmatok!!!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr905224555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tári Kornél 2008.01.04. 00:28:28

Fájós lábbal edzetlenül:D Teljesen jó!
süti beállítások módosítása