HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2008.04.20. 20:07 bota71

Semele és a szénbányászok

Tipo Kupa

2008.04.19-20. Vitány-vár (Nagy-Somlyó; Kerek-lapos)

Egyesületünk 24 tagja gondolta úgy, hogy ezen a hétvégén ellátogat a Vitány-várhoz: 23-an versenyezni, Somek pedig rendezni jött - mint szövetségi ellenőrző bíró és térképész.

Legutóbb - emlékeim szerint - 2001-ben volt itt verseny, az akkor még Tipo-Semmelweis név alatt. Nem tudom miért váltak aztán szét az OSC-sek és a Tipo-sok, de tény hogy immáron mindkét versenynapot Mozsárék rendezik.

Érdekes, hogy pont most télen jutott eszembe, hogy milyen rég voltunk már ezen a terepen, és miért nem rendeznek rajta versenyt? Szerencsére a versenynaptárban már látszott, hogy idén ismét tájfutók fogják benépesíteni az erdőt erre a hétvégére. Az a mai napig kérdés viszont számomra, hogy miért nincsenek ellenőrzőpontok a vár körül, és miért kerülik el a pályák - csakúgy mint anno 2001-ben ???

Na sebaj, én már voltam itt túlélőtúra alkalmával, sajna éppen korom sötétben, de nagyon hangulatos kis hely!

Röviden a versenyről: a Tiposok rendesen kitettek magukért, baró célhely, igényes rendezés, mobilos tájfutás - amiből sajna tudtommal egyesületünk újfent kimaradt - valamint életveszélyes befutó-szakasz :-) : én életemet kockáztatva tepertem végig, 44 msp. alatt, de azt hiszem Vellner "Kaller" Gábor 39 msp-es ideje örökre belevésődött a történelemkönyvekbe, és a paranormális jelenségek között fogják számon tartani (Roswell '47, majd Semele '08). Én sajna nem láttam, de Momo: "Úristen de komolyan kente" kijelentése meggyőzött - én az elméleti max-ot 41 msp-re saccoltam :o

Ami kicsit negatívum volt, hogy a térképen látszott, hogy eléggé az utolsó pillanatban készült el, valamint az erdő rendesen megkívánta a lábszárvédőt. Norvég idegenlégiósunkon, Momón sajna ez sem segített, ő tenyerével csapott le egy faágat: de minden elismerés az övé, hiszen másnap nemhogy rajthoz állt, de két átmenetre is megmutatta a mezőnynek, mi a jó idő! - még Isti is könnyes szemekkel olvasta az Arak feliratot ;-)

Az előző heti Postás  Kupa sík terepe után üdítően hatottak a szintek, és rendesen sétálásra is késztették a futókat: helyenként egészen komoly meredek felfelék voltak! Ez az erdő látszólag már jóval gazdagabb állatvilággal bír, mint a Gödörállás, hiszen voltak KIS CSÍKOS vaddisznók, nagy vaddisznók, szarvasok, meg minden ami kell! Egyébként pont a már említett túlélőtúrán volt, hogy a vártól délre elterülő nagy sraffozott tisztás (írtás) mellett vadászok beszélgettek, majd jött 2 hatalmas szarvas, elfutottak a vadászok előtt 20m(!!!)-re, hát nem voltak szívbajosak :-) Még meg is álltak egy pillanatra vagy 50m-re, szerencséjükre a vadászok éppen forralt boroztak...

Összesen 16 kategóriában indultunk, számokban:

Férfiak: 1 utánpótlás, 5 felnőtt, 8 szenior

Nők: 4 kiscsajos, 5 nagycsajos

Szemezgetve eredményeinkből:

Prill Laci F45 1. hely
Golyó F50 2. hely
Viczena Miki F50 4. hely

Kitti N12D 3. hely
Vanda N10D 4. hely
Petrik Zsuzsi N21BR 3. hely / 2. nap (első nap nem indult)

Szóval elmondhatjuk, hogy nincs verseny arakos érmek nélkül :-) Csak így tovább!

Gratulálunk mindenkinek, szép volt fiúk, szép volt lányok!

Érdekességképpen feltöltöttem a 2001-es és a mai térképet, össze lehet hasonlítani, mennyit változott a terep/térkép 7 év alatt!

Térkép 2001                       -                     Térkép 2008

Honlap

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr695224580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.04.21. 21:56:50

Andornak van egy 1975-ös BEACos térképe Vitányvárról. Majd beszkennelem én is. Figyeljétek meg, hogy a magaslesek ugyanott vannak 33 éve!Mert hogy a hegy meg a szikla ott van, az egy dolog.

2008.04.21. 21:58:13

Péteri Kitti 3. lett összetettben, nem negyedik!!!

Bota 2008.04.22. 09:42:09

Bocs, teljesen igazad van! Várom a térképet ;-) Én már feltettem...
süti beállítások módosítása