HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2008.06.22. 19:21 bota71

Az ördög sose alszik...

A Magyar Köztársaság Nyílt Nappali Egyéni Középtávú Tájékozódási Futó Országos Bajnoksága (röviden: AMKNyNEKTFOB)

2008.06.21. Vinye / Hódos-ér (Ördög-gát 10)

  Egy eléggé unikumnak számító rendezésnek lehettünk tanúi az idei KOB-on, ugyanis magát a versenyt a HSE jegyezte, de egyetlen emberrel: Erdényi Tiborral. Az összes többi rendezőt (köztük Golyót is) ő gyűjtötte össze különböző klubokból, valamint egyéb rendezéstechnikai feladatokat - fűnyírás, sátorépítés - egyéb emberkéknek adott ki.

  Ha ezt nézzük, akkor egy nagyon jó szervező embert ismerhetünk meg: olyan emberekkel kellett együtt dolgoznia Tibornak, akikkel talán még sose működött együtt, és látszólag nagyon jól összefogta a társaságot, semmiféle bakiról nem lehetett hallani, gördülékenyen ment minden. Megemlíteném még külön piros pontként, hogy az eredmények másnap (vasárnap) reggel már fent voltak a verseny honlapján.

  A terep megnyugtatott engem, hogy vannak még igenis szép és futható erdők nyáron! Végig jól futható terep, élvezetes völgyátkelések, és egy olyan aljnövényzet, amely még lábszárvédőt sem igényel! Komolyan nem emlékszem mikor futottam nyáron ilyen jó erdőben!

  A térkép: a selejtező és a döntő térképe megegyezett. Mérete hasonlóan az Éjszakai OB-hoz tenyérnyi, 1:10e-es. Ez eléggé praktikusnak bizonyult, egyszerű volt hajtogatni, viszont sajnos szerintem maximum egy 3-4 km-es pályát bír el élvezhetően. Ez azért is érdekes, mert ugye felnőtt férfiaknál a selejtező 5km, a döntő 6km volt, mindkét pálya rendesen meg volt hurkolva (amit szerintem nem csak én utálok), és lassan már-már unalmas lett a sok hasonló átmenet miatt. Végig a deja vu érzés kerülgetett...

  A pályák: Rögtön a selejtező rossz érzéseket kelthetett egyesekben, főleg bennem, mivel az első pontra sikerült kiesnem az 'A' döntőből. Már az is érdekes, hogy a felnőtt férfiaknál 3 csoportra szétbontott mezőny első 2 csoportja is ugyanarra a pontra kezdett, ami lényegesen technikásabbnak tűnt, mint a 3. csoport rövid kezdő átmenete. Az viszont egyértelműen hatalmas baki volt, hogy a pont alatti erdő hármas zölddel volt jelölve, és valójában egy szép tiszta erdő volt. Namármost a tájfutásban a hármas zöldet a lekűzdhető bozótra szokták alkalmazni legjobb tudásom szerint, errefel itt egy szép tiszta erdő volt! A feladat egyébként az volt hogy a "bozótot" felülről kerülje az ember, dehát semmilyen versenyző nem ért el semmiféle bozótot. Egyébként a pont egy kilaposodás határán volt, tehát domborzatilag egyszerűen meg lehetett volna fogni, márha valaki is domborzat alapján tájékozódott, de nem hiszem.

Összességében is jellemző volt, hogy több helyen is hármaszöld volt jelölve a térképen, amik inkább aljnövényzet jellegűek voltak, akadálymentesen áthatolhatóak, és csak a legnagyobb rosszindulattal adtam volna rájuk egyes zöld jelölést. Hogy mi okozta ezt a hihetetlen torzulást a térképkészítő rajzain, azt nem tudom, de kíváncsi lennék. Mindenesetre érdekes, hogy nem óvta meg senki a futamokat...

  Azért a jók bejutottak, és egyesületünk tagjainak túlnyomó többsége is sikerrel vette az akadályokat, jöhetett a döntő!

  Hát azt sejteni lehetett, hogy a pontok nem kerülnek áthelyezésre, és valószínűleg a kategóriák egymás selejtezőbeli pontjait fogják majd megkapni. Nekem a 'B' döntőt kellett futnom, és hát nem is nagyon foglalkoztam volna az 'A' futamosokkal, bár 1 perccel mögöttem Gösswein Csabi jött, a verseny egyik favoritja, majd 4p-el Dénes Zoli.

Mindkettőjükkel sikerült ugyanis futnom, mivel a pályánkból 14 ep. megegyezett (a 19-ből), és legalább kettő volt 30m-en belül... Nem tudom hogy ez bevett szokás-e, de engem rendesen meglepett... Mivel volt pótszimból, azt bárki egyeztethette volna rajt előtt, és akkor ez a pályák közti hasonlóság egyértelmű lett volna...

Felnőtt férfiaknál egyébként nagy csatában új bajnokot avattak, ugyanis Gösswein Csaba remek futással szerezte meg élete első felnőtt aranyát! Még leírni is furcsa, ugyanis Csabi több éve Skandináviában él és edz, és profinak tekinthető, valamint több nagyon jó futása is volt kint erős mezőnyökben.

  A versenyen csapatunk egy kicsit talán visszafogottan szerepelt, de azért Pokk Mariann bajnoki címet szerzett, és Tibi bácsi se volt tőle távol, csakhát disq-zott... Fanni szokás szerint dobogóra állhatott felnőtt nőknél, és Pápai Tomi is hozta a "kötelezőt" a junioroknál.

  A verseny azért is volt kicsit különleges számunkra, ugyanis itt avattuk fel az új egyesületi bozótruhánkat! Amit örömmel konstatáltam, hogy nem hasonlít egyik egyesület színeihez sem, azaz könnyű lesz egymást észrevenni :-)

Az arakos zászló is jól "működött", ugyanis ez alapján simán meg lehetett találni a csapatunk táborhelyét. Kati, legközelebb is hozd el!

A verseny honlapja: http://www.atlas.hu/kob-vob2008/ 

Pontszerzőink:

Gyurkó Fanni N21 3. hely

Pápai Tamás F20 6. hely

Szeniorok:

Pokk Mariann N40 1. hely

Pápai János F50 6. hely

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr935224599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása