HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2008.08.18. 12:07 bota71

Inni vagy nem inni? ... Ez nem kérdés!

Pannon Tájfutó Napok - 2008. Augusztus 14-16.

Farkasgyepű-Németbánya

Idén a Bakonyban került megrendezésre a Veszprém Kupákat váltó PTN fantázianevű 3 napos nemzetközi tájfutó fesztivál. Volt itt minden ami elengedhetetlen egy jó hangulatú tájékozódási fesztiválhoz: parktájfutás, tájfutás, tájbringa, sörvált-O, mobilos-O, Mikrosprint. Szerencsére idén is sok külföldi jött el erősíteni a mezőnyt, bár most a tavaly kiváló hangulatot biztosító olaszok távol maradtak.

Pénteken tehát munka után egy rövidtávú verseny várt minket. A farkasgyepűi tüdőszanatórium és környéke eléggé technikás pályák kitűzésére adott lehetőséget: néhol sűrű aljnövényzet az erdőben, sok ellenörzőpont, helyenként sok objektum jellemezte az erdőt, a szanatórium pedig lényegesen nagyobb kihívásokat rejtegetett mint egy lakótelepi sprintverseny: szerintem... Talán ez is lehetett az oka, hogy Kornél ma megsemmisítő vereséget mért rám, amit soha sem fogok talán kiheverni. Valamiben fogadtunk is talán, de már nem emlékszem :-) (bocs...)

A verseny után leköltöztünk a németbányai erdőbe. Mind a célhely, mind a sátrazásra szánt rét jó választásnak tűnt. Volt zuhanyzó, büfé, és jó hangulat este. Sajnos ezt az éjszakát még rendesen beárnyékolta a másnapi sörváltó közelsége, aránylag kevesen tartózkodtak a célban éjfél után, majd a vihart mindenkit a sátrába üldözött. Itt említeném meg, hogy a híres egyrétegű hiper-szuper nyári sátramat nagy megkönnyebbüléssel tettem be, mivel kornél azt ígérte, hogy nem lesz sem eső, sem vihar. Kösssz ám, Kornél!

Szombatra megérkezett az ARAK "elit" csapata, kisNagy Sanyival, Bencével és Dáviddal fémjelezve, utóbbi profi (követendő?) módon tartalékolva erejét a lényegében "év versenyének" kikiáltott sörváltóra.

A szombati csokifutások számomra kicsit érthetetlen módon egy régebben felülvizsgált térképpel lettek megrendezve. Ez csak vasárnap tűnt fel, amikoris a szombatival ellentétben egy teljesen jó térképet kaptunk. A két térképet összehasonlítva és a mindkettőn ábrázolt területet tekintve: hát rá lehetett jönni, miért volt egy hatalmas lutrifutás szombaton :-) Emiatt rendesen borult is a papírforma pl. M21 elitben, ~20 perc hibánál kevesebbel szerintem csak a svéd Millegard úszta meg. Mondjuk ekkor még nem is volt bennünk annyi "üzemanyag"...

A mindenki által várt sörváltó is sajnos ezen a régebbi térképkivágaton került lebonyolításra, főleg a növényzetábrázolást lehetett volna kicsit kijavítani, hogy igazságosabb legyen.

Tehát a sörváltó: 20 csapat nevezett és állt fel, sajnos az egyetlen tiszta arakos csapat, a Jessica Alba néven nevezett Pápai-Tári duó Tomi sérülése miatt lemaradt a versenyről. Kovács Dávid Józsa Gáborral állt össze Flying Cat fantázianév alatt, én a Dühös Skuló formáció befutó embere voltam.

A pályák 1600-1700 méteresek voltak: egy hosszú kifutó, ami eléggé durván nézett ki a versenyt követően, itt lehetett elintézni azt, amit a rajtban még nem illett. 2 pont volt a dózerút bal oldalán, a 3. egy közös pont, végül 2 pont a nyílt területen. Tehát összesen 12 ellenörzőpont volt kitelepítve, és 5 pont volt mindegyik pályán. A lényegi kihívást a helyes pont megfogása jelentette a 4. pontig, majd a sorsdöntő befutópont megfogása: itt egy hosszú, mély és kívül dzsuvás metsződésen kellett átkelni. Ugyan voltak átjárók, de sok függött azon, hogy ki ismeri ezeket. Lényegében így 4 futás után sem tudnám megmondani egyértelműen, hol kellett volna kerülni, mert ugye ha kerül az ember, az idő és energia, ha viszont nem találja meg az átjárót, az VÉÉÉÉR! Gyakorlatilag a teljes élmezőnynek sikerült is elvéreznie :-)

Az első és második körben 1-1 sört kellett inni, így kerültünk be a legjobb 8, majd a legjobb 4 közé. Az elején még egyszerű volt a feladat, Józsával együtt lazán kocogva értünk be, holtversenyben. Jó kezdés! Aztán egy még lazább futás is elég volt a legjobb 4-be kerüléshez.

Azonban ekkor rendhagyó módon Molnár Peti új szabályt hozott: a döntőbe kerüléshez már 2 sört kell inni!!! Áááá! Ezzel nem is lett volna nagy gond, csakhogy tudni lehetett, hogy eredménytől függetlenül a következő körben is 2 sör lesz. Tehát aki bejutott a legjobb 4 közé, annak mindenképpen annyi volt :-)

Először Dávidék meccseltek a nagyZsebe-Vellner párossal. A két Gábor nagy meccset vívott, végülis Dávidék döntőbe kerültek. Mi a Kinde-kisPelyhe párossal mérkőzhettünk, ami kicsit nehezebbnek tűnt. Szerencsére Skuló jól hozta, és én is valahogy lenyomtam a sört a torkomon. Azt most nem írnám le milyen körülmények között futottam fel Danira, de sikerült megelőzni, és kis előnyre szert tenni. A metsződésen azonban nem tudtam átmenni, és így maradt kisdöntő... :-(((

Dávidék ismét jól futottak, de sajnos lemaradtak a győzelemről, Dani ismét nagyot futott. Én a sörivásnál már kapituláltam, majd valami hihetetlen iramfutást produkálva igyekeztem felfutni Vellner sporttársra, aki (ezúton is gratulálok) nagyon jól bírta, és nem került látótávolságba, maradt a 4. hely. :-(((

Azért a 6 sör eksre senkinek sem esett valami jól, úgyhogy este jól esett egy kis levezetés: falunap, '80-as és '90-es évek nagy slágerei, atomkirályság volt!

A 18-as karikás részt itt most mégsem írnám le, pedig megesküdtem, hogy az igazat, csakis a színtiszta igazat fogom leírni, amit én találtam ki. Azért Dani mondása idevág: "Szégyenlem magam! ... de majd csak holnap." A többit a www.kovacsdavid.hu/eztcsinaltam/orulok.htm webcímen fogom a közeljövőben képekkel illusztrálva közzétenni, merthogy a legrosszabb az, amikor pletykák születnek a valóság visszatartása miatt...

Egyszóval: a felejthetetlen Veszprém Kupák folytatódtak, a tavalyi kicsit lájtosabb társaságot idén egy igazán ütős erős mag váltotta fel / egészítette ki, és jó volt látni ahogy a szeniorok is táncoltak, ameddig bírták (bár ők tudtommal nem ugráltak fel a kocsik tetejére...)

Már nagyon sokminden nem is maradt volna hátra, csak az éjszaka, amikoris bebizonyítást nyert, hogy a 2 személyesnek meghirdetett sátramban 4-en is KÉNYELMESEN elférünk, hogy 2 hálózsák 4 emberre is elég, éshogy a híres angliai rémtúrám 4 napja alatt nem vacogtam annyira, mint Dávid akkor este... Örülök, hogy a megváltója lehettem, ő pedig másminek örülhetett, de ez már egy másik történet.

(Itt még zárójelesen leírnám, hogy Tomiék egy kisebb hadseregnek elegendő sátorban aludtak ketten, és a legjobban a póthálózsákok zavarták őket, amit nem tudtak már hova tenni...)

A koronát a hétvégére a vasárnapi vadászrajt rakta fel, ahol Tomi, Kornél és Dani megmutatták, hogyan lehet 1km-rel túlfutni a rajtszalagon, Dávid és Sanyi azt, hogyan lehet 1 órával lekésni életük nagy versenyét, és JózsaG pedig kishíjján megmutatta, hogyan lehet Marcus barátunkat lenyomni holt'másnaposan.

A térkép egyébként, mint már említettem, nagyon korrekt volt ezen a napon, az erdő is sokkal tisztábbnak tűnt. Az M21-es pálya hihetetlen jóra sikerült, végig élmény volt rajta a futás! Szerintem így utólag a 2 napot meg kellett volna fordítani, így a jobb pályán kialakultak volna a reális különbségek, amit aztán a gyengébb térképpel szépen le lehetett volna redukálni :-) Micsoda bolybefutó lehetett volna!!!

Összességében: nagyon bánhatja, aki ezt a versenyt idén (is) kihagyta, de remélem sokan tanultak az esetből, és jövőre még többen leszünk!

Ami még kis csapatunk történetéhez tartozik: egy igazi csapatmunkával sikerült felavatni a Litér Kupán nyert bográcsot, és egy hihetetlenül finom ebédet készítettünk el közösen! Na melyik legyen a következő ilyen főzőcskézős verseny?

Képek: hamarosan.

Eredmények:

Sörváltó

Összetett

Dobogósaink:

M50: 2. Golyó, hatalmas sprintbefutó után

W10D: 2. Vanda

W35: 3. Kati

Akik úgy gondolták, hogy:

Nyílt, 2. nap: 1. Kovács Dávid :-)

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr355224611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andor 2008.08.20. 01:47:50

A következő címen elérhetők a Pannonon készült képek: http://picasaweb.google.hu/vekony.arva/2008_0816pannon_kupa (Előbb-utóbb a Képtárba is feltöltődnek) Az illatok és az ízek sajnos nem kerültek megörökítésre.

kdavid 2008.08.20. 22:17:10

www.kovacsdavid.hu/eztcsinaltam/orulok.htm ---> " A kiszolgáló nem található " :P

Kornél 2008.08.22. 19:00:57

fura nekem megnyitotta..

Andor 2008.08.24. 22:06:38

A http://www.vbtse.fw.hu/ honlapon a tájékozódási futó szakosztály feliraton keresztül elérhetők a hónap képei, néhány sörváltó képpel is gazdagították a gyűjteményt...
süti beállítások módosítása