HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2009.06.21. 17:36 bota71

Dézsávűűűűűűűű!

Váltó OB - Pusztamarót, 2009. 06. 21.

Az előző post azt hiszem nem véletlenül született meg. Igazából nem tudtuk előre, hogy mi lesz, mi csak szerettünk volna valamit: mégpedig egy izgalmas és kemény meccset vívni a nagyokkal. Íme, a legizgalmasabb versenyforma országos bajnoksága, melyen egyesületünk három, azaz HÁROM váltót is ki tudott állítani!

Először is adva volt három felnőtt, egy junior és öt szenior versenyző, és úgy gondoltuk, ha már tízig pontoznak, miért ne próbálnánk meg elhódítani minél több bajnoki pontot? Született tehát egy "junior", egy "szenior" és egy "karrierista" csapat, a főpróba pedig a Középtávú Országos Bajnokság selejtezője volt.

A "karrierista" szekció szépen is szerepelt, én egy nagyon jó futást produkáltam végig, éreztem, hogy jó idővel tudok a célba érni, de sokkal "mókásabb" volt az utolsó előtti pontra egy akkorát elszállni, amilyet már évek óta nem produkáltam :-) Momo bácsi hazaugrott Norvégiából, hogy beszálljon váltózni, és bár régen nem fogott már komolyabban térképet, azért ő is produkált egy erős futást, sajna rossz pontot fogott: amolyan TIPO-san rengeteg pont volt az erdőben, teljesen közel egymáshoz, gyakorlatilag Dani Orientathlon versenye lehetett ilyen szintű. Maki bácsi pedig szimplán bejutott az 'A' döntőbe.

Jött a döntő, meg az eső, finnyás pajtásaimmal meg úgy döntöttünk, hogy inkább vasárnap próbálkoznánk. Ez egyben azt is jelentette, hogy az amúgy sem acélos fizikai erőnlétünket tudtuk tartalékolni a nagy napra. Merthát a 3 évvel ezelőtti csatát mindenképpen ismételni kellett!

Jött a váltó, és rögtön a meglepetés, ugyanis elértük a rajtot! Megalapozottnak tűnt tehát a remény, hogy Maki az élmezőnnyel elfuthat. Ismételten rengeteg pont volt kint az erdőben, nagyon észnél kellett lenni, és nagyon kellett nézni a szimbólt. Csapatunk legrutinosabb tagja szépen megoldotta a feladatot, csekély hátránnyal hozta a stafétát.

Én személy szerint nem akartam semmit a véletlenre bízni, így bekezdtem amolyan emberesen, és a 3-as ponton átvettem a vezetést: eddig minden a forgatókönyv szerint alakult!

Jött a nagy sprint, és az 5-ös pontra menet már senki sem volt látótávon belül, kicsit megnyugodtam. Mérnöki precizitással fogtam a támadópontomat, egy út-ösvény kereszteződést, majd a kezdők rutintalanságával futottam el (10m-rel) a sziklapont mellett. Celin befogott ugyan, de sejtettem, hogy jó útitárs lesz. A 8-asig felváltva vezettünk, azonban az ő pontja itt radikálisan más volt mint az enyém: mire leesett mi van, már elment. Őrült sebességgel fogtam a sajátomat, és tepertem utána, ő meg menekült rendesen: mire kiértem a nagy szántóra (pálya fele) ő már túloldalt túrta a ligetest... Bokát és térdet nem sajnálva zúgattam keresztül a réten, a ligetesben kicsit lassítottam, majd rutinosan, óvatosan kikaptam a 10-est. Jött pár rövid átmenet, és a 13-asra kicsit mellé is mentem. Celin persze sehol, mert természetesen kikapkodta a pontokat, és gyorsabban is haladt mint én. Ráadásul összeállt az orosz gyerekkel, így együtt jól húzták egymást.

Minden erőmet összekapva nyomtam az úton az átfutóig, Haresz beordította, hogy 3. vagyok. Nem rossz, de sajna az élmezőny sejtettem hogy elment. Jó kis figyelős, lassú, és hosszú átmeneteket kaptam a kis körre, és be-behibáztam. Az üldöző Lévai Fecó pedig rövid átmenetekkel és pontos futással behozott, és pár méterrel előttem váltott:

Nos 3 éve ugye hasonló volt a szitu, csak akkor a ZTC volt előttünk, és ők is csak vagy fél perccel. Akkor Maki ment ki Domával, most pedig Momo. A hab a tortán, hogy - ugye a történelem ismétli önmagát - Lenkei Zsoca ismételten elrajtolhatott Momo mögött vagy 1 perccel, úgyhogy az 5. hely látszott reálisnak.

Pálya közben azért történt egy-s-más, Ádám (ETC) kűzdött a nagy riválissal, Krajcikkal (DTC), némiképp mögöttük Momo kűzdött Domával, és mögöttük figyelt Zsoca. Momo - csakúgy mint én - elszállt a 8-asra, majd innen eléggé érdekes útvonalakat járt be :-) Doma megkapta Zsoltit, és ők is külön meccset vívhattak, Momo pedig közben összeakadt Létrával. Az átfutó ponton a pécsiek voltak az 5.-ek, Momo azonban nagy hajrában eldöntötte a kűzdelmet, és diadalittasan elhódíthattuk a jól megérdemelt bajnoki pontokat!

Ádám pedig rutinosan lerakta Krajcik-ot, a múltbeli eseményeket felborítva viszont Doma bejött Zsolti előtt. Itt említeném meg, hogy az előttünk végzett klubok azért papírforma szerint sokkal jobbak mint mi, mégis sikerült helytállnunk, íme egy kis összegzés:

- ETC: a második futójuk egy orosz srác volt, bár Szajkó Csabival is meglehetett volna a győzelem szerintem.

- DTC: a szlovák válogatott Krajcik a KTK-ból Diósgyőrbe igazolt, ugyanakkor a nagy visszatérő, Magyus is impozánsan futott, és vele is dobogón lettek volna a fiúk.

- Meafc: Gyurika a ZTC-ből igazolt, friss éjszakai bajnok, ugyanakkor Haresz sem jött volna gyengébbet érzésem szerint. Domával és Fecóval pedig igazi aranycsapatnak tekinthetőek.

- Tipo: a KTK-ból igazolták a válogatott Kerényi Mátét, viszont a szenior Hajdu Martin is befért a csapatba. Lenkei Zsolti igazi váltóspecialista, rendszeresen jól fut mind a hazai, mind a külföldi stafétákon. Jó meccset vívott Domával, a kiskörök nagyon különbözőek voltak, talán pont emiatt vesztette el a csatát.

- Arak: Maki a lelkes szenior, Momo a hegymászó-túravezető és jómagam, aki már két hónapja nem edz (ha Celinnel elmegyek, akkor Ádámmal azonos időt futhattam volna), éshát volt még egy Kiffer Gyusz is, aki a kettes váltóban futott jó időt. Remélem jövőre ismét összeállunk valahogy :-)

A szeniorok versenyében is ki tudtunk állítani egy jó kis váltót - Golyó-Prill Laci-Tibi bácsi - sajnos Tibi bácsi nem fogta a befutó pontot, így kizárták őket. Felnőttben a kettes és a hármas csapatunk meccselt egymással, a szeniorok végül nagy nehezen legyűrték a fiatalokat :-)

Megemlíteném még, hogy szerintem jó, bár helyenként egyszerű és gyors pályákon futhattunk, kicsit hosszabb volt mint az elmúlt évek távjai, de kibírtuk. Az erdő csodaszép, tiszta és jól futható volt, helyenként kövekkel nehezítve, de remélem lesz még verseny itt a jövőben! A térkép jól ki volt javítva, nem igazán találtam benne hibát.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr135224677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

celin 2009.06.26. 00:09:27

csá bogos! a váltón halvány lila gőzöm nem volt, hogy mikor kerültél elém, nem láttalak sehol; a miértet tudom: az első 3 pontomra szívtam összesen 2 percet kb., láttam elmenni glibovot, boci is már előttem volt akkor, és csak később találkoztam újra először veled, eléggé jobbról futottál rá az 5-ös pontra, ha jól láttam szépen kifogtam neked ;) jól írtad, hogy radikálisan mások voltak a pontjaink a 8-astól. épp így történhetett meg az, hogy a nagy együttfutásom glibovval kimerült két szembetalálkozásban :D nyomtam felfelé egy völgyben, ő meg az oldalban totál ellentétes irányban húzott lefelé, aztán egyszer láttam jobbról közeledni, majd balra továbbfutni előttem... nem volt az a nagy váltóhangulat, hogy tapadni, figyelni kellett volna a többi csapat futóira, nem voltak a pályák közel egymáshoz, nem tudtam követni, hányadik vagyok tulajdonképpen. glibovról azt hittem, hogy már rég előttem van vagy 2-3 perccel, aztán az átfutó előtt megint megláttam, aztán a kiskör végén találkoztunk megint... gratulálok a helyezésetekhez! csá

Bota 2009.06.26. 09:15:47

Ahoj! Ja, az 5-ösre túlfutottam :-( De mindegy, a 8-as volt a kritikus nekem is és Momonak is. Ott értem el azt a sebességet, hogy már nem tudtam koncentrálni, és hiába húztam balra, amikor bevillant a te dagonya pontod, rosszul választottam, és odafutottam. Szerintem is jobb lett volna egy igazi farsta pálya, ahol ténylegesen lehet javítani a hibákat, így viszont sokszor úgy éreztem, hogy én viszem el a csapatom genya átmeneteit, és ezért nem sikerült feljebb jönnöm. Sokat hibáztam, de az a 3 perc amit tőled kaptam a 8-astól, az nagyon sok így utólag... OCSB-n kegyetlenül visszavágunk a mezőnynek!!! Majd küldök ki Momonak térképeket Norgéba hogy elméletben gyakorolhasson :-) Nektek is gratula, az ETC szuper váltótól alig kaptatok ki!!!
süti beállítások módosítása