HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2009.08.21. 20:06 bota71

WOC - Váltó

Izgalom, dráma és felejthetetlen hangulat Bánkúton

Eljött a legizgalmasabb versenyszám, amitől a legjobb eredményeket reméltük. Hát nem összejött? ;-)

A férfiak számával kezdődött a verseny. A mieink összeállítása: a sérüléséből visszatérő Gösswein Csabi kezdett a rövid pályán, majd Zsolti következett, és Ádám fejezte be a versenyt. Az időjárás nem kedvezett a futóknak, de a közönség is szenvedett az árnyékmentes mezőn végigszurkolva a csaknem 5 órás versenyt.

Csabinak nem ez volt élete futása, sajnos hátránnyal hozta a stafétát, és Zsoltinak sem sikerült felfutnia a legjobbakra. Ádám viszont szerencsés volt, mivel az élmezőny kiszállt a versenyből, és így az 5. helyre tudta behozni a fiúkat, megszerezve a hőn áhított pódiumot a magyaroknak!!!

Hogy mi történt az élen? Rendkívül izgalmak közepette változott folyamatosan a sorrend, a végén az oroszok mentek ki elsőnek, de a tegnapi világbajnok Khramov, a titkos esélyesem, rendesen elkevert... Nem ő volt az egyetlen, számomra elképesztő volt végignézni, ahogy a sok sztár mekkora hatalmas keveréseket produkál ezen a terepen! Szerintem mindenki alábecsülte kicsit a bánkúti terepet, a kamerapontok körüli hibázások pedig a közönséget is kiszolgálták, például végig kellett "szenvednünk" a Hong Kong-i gyerek bénázását, csak tudnám miért...

Tehát az élen futó orosz gyereket kielőzte a svéd-francia-norvég-cseh kvartett. A sárga-kékek utolsó embere, Martin Johansson (a 2004-es junior VB egyik hőse - Merz mellett - illetve az idei O-Ringen győztese) sikeresen el tudott szakadni a többet is hibázó üldözőktől, amikor hirtelen mind a négyen eltűntek... Egy ideig senki sem tudta, mi is történhetett, de szinte mindenki biztosra vette, hogy együtt keveregnek valahol az erdőben. Aztán mint később kiderült, Martin vádlijába beleállt egy ág, átszúrva azt, Zsorzsuék pedig fair play alapon megálltak, segítettek lejutni neki az útra, majd megvárták a mentőautót vele, gondolom bíztatták hogy próbálja túlélni a nem semmi fájdalmat...

Kérdés, hogy az üldöző boly tagjai közül hányan látták hogy bajba került a svéd fiú. Ilyenkor pedig mit kell tenni? A fair play szerint nem fut tovább az illető, hiszen nem lenne korrekt ha így lenne világbajnok. Viszont akkormár a teljes mezőnynek ki kellett volna szállnia a versenyből, akkor meg nem lenne eredmény, és azért egy nem halálos sérülés miatt lefújni egy VB számot... hát nem tudom, nem szerencsés.

Ami érdekes volt, hogy igaz kihívták Zsorzsut, Nordberget és Smolát a színpadra, de a váltójuk többi tagját, akik ugyanúgy megélték a mártír szerepét, na őket nem. Pedig nekik sem lehetett egyszerű feldolgozni a történteket... A világbajnoki címet az igencsak meglepődött svájci Merz csapata szerezte meg, az oroszok és a finnek előtt.

 


 

A fiúk mindenesetre megcsinálták azt, amit vártunk tőlük, a lányokon sajnos kifogott a meleg és a kemény terep: Fanni 7.-nek hozta a stafétát, Évi és Ildi kicsit visszacsúsztak, végül a 13. hely jutott most a lányoknak. Az élen nagyon izgalmas versenyt csináltak a sztárok, előbb Simone szállt ki, majd Minna is hibázott egy nagyot, így a nevető harmadik norvégok hozták el az aranyat, az ezüstöt pedig a svédek tegnapi világbajnoka harcolta ki.

Mindenkit nagyon lemerített a mai nap, nagyon rosszul mozogtak mind a lányok, mind a fiúk a befutón, úgyhogy kíváncsian várjuk a holnapi napot, kikben maradt még elég erő.

 


 

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr635224689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.22. 10:07:05

Mi az te nem veszed észre hogy Fanni milyen jól jött az éllel,mi az hogy visszacsúsztak,nagyon gyenge volt a másik kettő!!!

2009.08.22. 10:58:24

Persze, lehet örülni az 5. helynek,de azért ne felejtsük el,hogy ha nincs a sajnálatos baleset,csak 9.helyen lettek volna!De ha nem segít a három nagyon sportszerü futó,akkor is max.8.hely.

Bota 2009.08.22. 22:54:32

Mind Évi, mind Ildi nagyon keményen edzettek erre a versenyre. Nagyon meleg volt, több menő is hibázott, és senkinek sem ment igazán jól. NEM SZABAD egy váltón így megkülönböztetni az embereket! Fanni rövidebb, és más pályát futott mint a társai, és mind a hárman derekasan küzdöttek ezért az eredményért! Ennyire erős a mai mezőny, ezzel tisztában kell lenni. Sem Évi, sem Ildi nem profi tájfutók, nincs külföldi klubjuk, szóval a realitást figyelembe véve most ez jött össze. Fanni jól futott, de nem lehet egyértelműen kijelenteni hogy 2. vagy 3. futóként, erősebb ellenfelek ellen, hosszabb pályán is ugyanolyan jó lett volna. Találgatni meg kár...

2009.08.23. 17:04:30

Fanninak előző nap két jó futása volt, a többiek pedig pihentek.A váltó pozíciók mindegyike más taktikát igényel, nem kell összemosni sem a távot,sem az ellenfelek erősségét.Mindenki a saját pályán fusson megfelelőt, akkor lesz eredményes a váltó.De ehhez jobb fizikummal kell rendelkezni!Szerinted van magyar profi?A lányok közül csak Detti jár külföldre,ő sem annyit mint a fiúk.

Bota 2009.08.24. 09:49:12

A lányoknál egyértelműen nincs "profi", mindenki önszorgalomból csinálja. A fiúk kicsit komolyabban veszik talán, de csak mert egyetemisták. Előbb-utóbb nekik is el kell dönteni, hogyan tovább. Nem adok 2 évet, és a jelenlegi válogatottból legalább egy fiatal lecserélődik... Fizikum kérdésében a fiúk közelebb vannak talán az élmezőnyhöz, ez látszik is, de csak sok külföldi versennyel lehet alacsony szinten tartani a lemaradást az élmezőnnyel. Csabi és Isti (nameg Doma) rendelkezik talán a legnagyobb tapasztalattal, de mint látszik, sokszor ez is kevés, most Ádám és Zsolti voltak eredményesebbek.

Andor 2009.08.25. 18:51:43

Tavaly a női váltót 133:14-el nyerték, idén 133:10-el,tavaly a lányok 20:44 hátránnyal végeztek a 10. helyen, idén 26:11 volt a hátrányuk ez a 13. helyhez volt elég, egy ember eredménye javult a váltóban ez Fanni...
süti beállítások módosítása