HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2009.08.24. 15:17 bota71

WOC - Hosszútáv

A világbajnokság utolsó száma a klasszikus táv volt, amiben szerintem a legnagyobb eséllyel álltak rajthoz mieink. A döntőbe Fanni, Ildi, Detti, Ádám és Zsolti kerültek be, Ádám az igencsak fontos 3. helyen!

Mind a fiúk, mind a lányok igencsak kitettek magukért, és jó futásokkal bizonyították, hogy maradt még erő bennük az utolsó napra. Ádám volt a legeredményesebb, megszerezte a 20-on belüli várva várt helyezést, de a többiek sem panaszkodhatnak. Fanni az előkelő 23. helyen végzett, és Ildi sem sokkal maradt el mögötte.

A VB-n a férfiak versenyében a papírforma érvényesült minden távon: középtávon a szám klasszisa, Zsorzsu dominált, rövidtávon a 2001-ben juniorként is győzni tudó orosz klasszis, Khramov diadalmaskodott, hosszútávon pedig a tavalyi ENOB-on fantasztikusan repesztő, tavalyi "világ-legjobbja" Hubman bizonyította be, hogy neki is jár arany ezen a VB-n. Váltóban bár nem jelentett meglepetést a svájciak győzelme, hiszen nagyon erős csapattal érkeztek, de most nem nekik állt a zászló, valljuk be...

A lányoknál - engem legalábbis - nem ért meglepetés, bár egyértelmű favoritja nem volt egyik számnak sem. Mondjuk Minnának legalább egy aranyat jósoltam egyéniben, és a váltóban is a finnekre tettem volna a voksomat. Mindenesetre a szervezéssel látszólag nem volt semmi gond, és a közönséget is kiszolgálták a versenyzők remek teljesítményeikkel. Csak remélni tudom, hogy lesz még VB Magyarországon a közeljövőben! (a szenioroknak mindenképpen...)

Érzésem szerint most a Hungária kicsit alárendelt szerepet töltött be a nagyok futása mellett, ugyanakkor most tényleg nem ez volt a lényeg: inkább az, hogy ugyanazon a terepen futhassunk, mint a sztárok, és átélhessük ugyanazt a kűzdelmet, amit ők vívtak az elemekkel.  Nameg hogy orosz csajokkal pancsolhassunk a Barlangfürdőben, ehhe :-)

Végezetül küldeném Ildinek Polisor László felvételét, nameg mindenkinek aki szereti, és a híres dallal búcsúznék Miskolctól:

"Bánkútra télen megyek, deszkám otthon nem hagyom...."

(most meg legalább 40°C volt a réten a sífelvonó alatt, szigorúan árnyékmentesen, áááááá!)

Kornél pedig most (is) lemaradt "róla", mint a borravaló, nade sebaj, majd legközelebb!

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr345224691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.25. 09:22:16

Hát igen,Ádám 3., Fanni5., Ildi6. helyen jutott a döntőbe és ez többnyire meghatározó.Magyar részről jó eredmény a 25. körüli, hiszen ez azt jelenti,hogy csak skandinávok,csehek,oroszok ,svájciak előzik meg őket nagy többségben.Különösen Ildi eredménye nagy előrelépés,hiszen az 5. felnőtt VB-jén sikerült 30-ba kerülnie.Kievbe Ádám 20./2.VB-je/,Fanni 25./1.VB-je/,ráadásul Fanni még junior volt!

Bota 2009.08.25. 09:40:53

Amíg előre lépnek, addig nincsen gond :-) A magyar válogatott most szemtelenül fiatal átlagéletkorral büszkélkedhet, egy teljesen friss és életerős csapat áll össze, igazából ennél mindenki már csak jobb lesz remélhetőleg! Hiszen minden egyes verseny új tapasztalatokhoz juttatja őket!

Andor 2009.08.25. 19:04:19

Végül megrendezték a Hungária Kupát?

Andor 2009.08.25. 20:18:08

De azért ne feledjük a szövetségi kapitány nyilatkozatát: "A nőknél a legjobb eredmény Makrai Évától és Szerencsi Ildikótól várható..."

Bota 2009.08.25. 21:46:09

A Hungiról cikk pénteken jelenik meg! Már megírtam, de ne legyen az, hogy most minden nap cikk, utána meg semmi... Ez amolyan fortély!

Kati 2009.08.27. 14:50:10

Nagy biznisz ez a Hungi Kupa. Legalább 19 milla bevétel + parkolási díj, kiadás minimális. Egy plecsni és még dobogó se kell, eredmény hirdetés a sufniban. Ilyet mi is tudunk, sőt!
süti beállítások módosítása