HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2009.09.06. 20:58 bota71

Kati cikke

Nem tévedés…

Tehát ne reklamálj a rendezőknél, ha a rajtlistában Prill Laci neve mellett Gyöngyösi Tájfutó Klub szerepel. Sajnos ezt a szomorú hírt kell közöljem veletek, hogy Prill Laci átigazolt az ARAKtól. Az élet viharos szele egészen Gyöngyösig sodorja, a miérteket egyszer talán elmeséli nekünk, ha akarja. Csak annyit tudni, hogy nincs baja senkivel az egyesületből. 

Bánatos vagyok, mert fontos emberünket veszítettük el. Nem tudom, miért hiszik azt a felnőttek, hogy ők nem fontosak az egyesület életében és úgyse hiányoznának a kutyának se.
Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, akkor most szólok, DE, FONTOSAK!

Példának okáért a médiában is Laci kiválóan eladható volt, jó néhány cikkben szerepelt is. Szép számmal hozta a bajnoki pontokat, igen nem tévedés a szenior bajnoki pontok is számítanak. Nem is beszélve arról, hogy a felnőttek rendezik versenyeinket, edzéseinket. Nem viccelek, tényleg mondtam az utánpótlás gyerekeknek, hogy nézzétek meg, Prill Laci megint győzött. Ahol elindul többnyire nyer, így kell futni. (Enyves Éger Kupa kapcsán). Lehetne még tovább ragozni, mindenki tudja mi mindenre jó egy felnőtt sportoló, csak kevesen hiszik el, hogy ők is jók. Vagy nem tudom … sok minden kavarog most a fejemben.

Képek… pingvinek … flamingók … ember is csak egy társas állat , kinek elemi ösztöne társaságba tartozni. Van ugyebár a család, mint elsőszámú és legfontosabb közösség, ahová foggal-körömmel kapaszkodunk. Az egyetlen, ami igazán véd. Aztán jönnek a tágabb közösségek úgy, mint rokonok, barátok, ha vannak. Egyesület. Szép szó, kifejező. Néhány ember valami céltól vezérelve közösséget hoz létre, többnyire valamilyen közös tevékenység végzése miatt. Egy védőhálót, amiben többé nem magányos az ember. Megfog ha zuhansz. Talán itt a válasz, miért legyek tagja egy egyesületnek, minek fizessek tagdíjat stb. Mert közösségbe tartozni jó, és mert a közösség tagjai segítik egymást. Feltéve ha tudnak a nehézségekről. Kommunikáció, ez az ami annyira nehezen megy családban , munkahelyen egyaránt. Nem akarok mindenről tudni, csak annyit hogy pl. szeretnék versenyezni de most nem engedhetem meg magamnak, tudnátok segíteni? Igen, tudnánk. Mind nevezési díjban, mind szállításban. De hiszen ezért vagyunk egyesület! A közös sportolásért!

Laciért már nem tehetek semmit, elment, de hogy a többiek megmaradjanak megpróbálkozok néhány dologgal. 

Amikor még fiatal voltam rendszeresen busszal jártunk versenyre. Azok voltak a szép idők! Volt idő beszélgetésre, lehetett sörözni (nem én de a nagyok), megbeszélni a pályákat, útvonalakat. Emlékszem ilyenekből sokat tanultam. Jobban ismertük egymást, a fiatalok a versenyen kívül is összejártak szórakozni. Mióta mindenki kocsival jár ez megszűnt. Már nem is nullidőre jönnek ki az emberek, csak a saját rajtjukra és az eredmény hirdetést sem várják meg. Csak futnak egyet és kész. Találni kell néhány versenyt, amire sokan szívesen jönnének és ahová bérelt busszal utaznánk le. Csak a pályán rohannánk, utána volna idő közös időtöltésre. Mindenki sörözhetne stb.

Szintén az egyéni utazásból fakad, mindenki a kocsijában öltözik, hogy nem kupacolódunk le egy helyre. Egy ARAKos bója vagy zászló alá kéne gyűlnünk minden versenyen, mert mi egy egyesület vagyunk. Közel egymáshoz, hogy tudjunk beszélgetni. Arra gondoltam veszek egy pecabotot, arra tűzök ki egy ARAKos bóját. Így amikor kiértek a versenyre csak körbe kell nézni, hol a jel és oda letelepedni. Ha jól érezzük magunkat talán nem lesz gond megvárni az eredményhirdetést sem, amin szerencsére sokszor hirdetnek ARAKos versenyzőt. Legalább mi tapsoljunk nekik.

Éhes vagyok, már a közös bográcsozás jut eszembe, ami nem csak annak jó aki eszi, de a közös munka vidám, cikizős lehetőséget ad a szakácsnak, kuktának. Egy-egy közös buszos utazás alkalmával még ez is a programba vehető. Na nem siránkozok tovább … megyek enni.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr435224702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tcs 2009.09.07. 20:51:40

Mikor én eligazoltam azt monta valami okos ennyit a club hüségröl pedik én nem voltam törzsgyökeres arakos -ami korosztályunk szereti a tájfutást és még edzünk ahogy az egészségünk engedi kitartást nektek és Lacinak

Bota 2009.09.08. 19:43:15

A tájfutók egy nagy családot alkotnak. A klubok versenyhelyzetet teremtenek, erősebb közösséggé kovácsolják a tagokat. Ha valaki úgy érzi, hogy mennie kell, lehet hogy papíron a klubon kívülre kerül, de ez nem feltétlenül jelent semmit. Ugyanúgy ezek az emberek lesznek a barátai, ugyanúgy együtt mehetünk le versenyekre. Nincs ezzel semmi baj...
süti beállítások módosítása