HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2010.06.03. 08:00 bota71

Some engines CAN stop!

Bizonyára emlékeztek még a svéd VB-re (2004), ahol Hakan Eriksson - az 1983-as O-Ringen győztese - "elvérzett" a sprint selejtezőben, de aztán szépen összekapta magát a döntőre egy ezüstre... (Róla írták, hogy: "Some engines won't stop!")

Nos a magyar VB-n is volt egy svéd gyerek, Martin Johansson, igaz majdnem feleannyi idős, mint Hakan, de azért kitett magáért. Eddig azt hittem, hogy az oroszok a nagy "vaddisznók", de azért le a kalappal a svédek előtt :-)

Már gondolkozom rajta, hogy ez a kép is jó lenne egy pólótémára, csak úgy reklámozandó a tájfutást :-)

A képet külön ajánlanám Momonak, aki még pályafutásom kezdetén mesélt egy történetet, valami ilyesmire emlékszem:

Ifi korában futott az erdőben, aztán jött egy szögesdrót... Valahogy sikerült lefejtenie magáról, de vérzett rendesen. Azért egy ilyen "kis karcolás" miatt egy ifi titán nem adja fel a versenyt, hát uccu tovább: szerencsétlenségére jött egy vizes fatörzs, amin megcsúszott, és az egyik oldalág beleállt a combjába. Ekkor már nem volt kérdés, hogy mára elég lesz ennyi... (...and even a godking can bleed!) Azóta volt már egy "tenyerelése" is, felnőttként, amin kicsit kiakadtam, de azért még egyben van :-)


4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr795224750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

POÓS ILDI 2010.06.03. 12:27:23

Csak csínján az ilyen képekkel. Ha meglátja egy szülő annyi az utánpótlásnak. Ildi

Ismeretlen_6020 2010.06.03. 15:16:16

A fiatal tájfutóknak előbb vagy utóbb meg kell barátkozniuk saját vérük látványával. Ez egy extrém sport, ahol vannak balesetek. A 2001-es diákolimpián a rajtban jött szembe egy középkorú hölgy, vérző fejjel. Elesett, beverte, feladta a pályát. Ennek ellenére egyetlen fiatal sem riadt vissza a tereptől, nekivágtunk, és végigszaggattuk a pályát sérülés nélkül... Ezek egyedi esetek szerintem, amit nem lehet általánosítani, de benne van a pakliban, hogy megesik velünk is. Számoljunk vele, és vigyázzunk magunkra, valamint bízva bízzunk a vakszerencsében, mert hát az is kell olykor-olykor :-)

Kati 2010.06.03. 16:00:39

Figyusz mit ír Ildi! Ha meglátja egy SZÜLŐ... Van olyan anyuka aki ha esik az eső, nem engedi edzésre a gyereket. Vérző képek láttán a gyerek elfelejtheti a tájfutást, mert az anya a főnök. S ha ő nem engedi...

Ismeretlen_6020 2010.06.03. 19:44:42

rengeteg más sport van, amelyik veszélyeket rejt... ha a szülő túlfélti a gyereket, akkor sose lesz belőle sportoló, max. sakkozó! egy kézilabdás 18 éves kiscsaj dupla térd- és könyökműtéttel durvább mint egy átlag tájfutó. szerintem a szülők nagy része jobban félti a kölykét a kullancsoktól mint az esésektől...
süti beállítások módosítása