HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2011.03.01. 09:19 bota71

Utánpótlás

A levlistán éppen az utánpótlás nevelésről van szó... Olvasom Sólyom és Viktor levelét, és a következő, nagyon egyszerű kérdés merült fel bennem:
 
Itt vagyok én, aki mondhatni messze lakom a csemegeterepektől (~30km). Mégis vágyom oda, szinte elérhetetlen életcélnak tűnhet Gántra költözni, hogy minden nap izgalmas, változatos edzéseket tudhasson le az ember, ne pedig unalmas, 2-3 fix körön történő futásokkal untassa magát, egyfajta taposómalomként.
 
Node aki ott él, pl. gánti: hány emberből lett tájfutó? Hány emberből lett hegyifutó? Egyáltalán: hány emberből lett sportoló?
 
Nincs igényük rá? Ott van, kézenfekvő, mégsem élnek vele. Szerintem ők kis túlzással élve inkább hátránynak tekintik lakóhelyüket (távol van a városoktól) mint előnynek. Aztán ki tudja... Lehet hogy csak egy edző hiányzik oda, de érdekes módon edző sincsen, pedig ha működne a dolog, azaz lenne egy nagyobb csoport, akiket rendszeresen edzetne a hegyen, biztosan ki tudna választódni egy nagyobb eredményes csoport...
 
A kérdés viszont adott: hány válogatott tájfutó van/volt, aki olyan faluból, városból jött, amely közvetlen közelében komoly hegyek vannak? Vagy komoly terep?
 
Mert pl. Dénes Zolit ide sorolatjuk, Kaskantyú miatt. De pl. az egriek már nincsenek annyira közel a hegyekhez, hogy minden nap ott edzhessenek.
 
Domáék viszont egyértelműen ide sorolhatóak, közel volt a hegy, nem hiába voltak jó hegyifutók. Vagy pl. Mazsi (Bokros István), aki sokszor mesélte a hámori edzéseit... De úgy érzem, hogy ez a ritkább eset, gyakran inkább azokból lesz jó tájfutó, akik hiányolják az erdőt, a terepet, és szinte elvonásuk alakul ki hétköznap :-)
 
A kérdés pedig egyszerű: lesz-e eredményes, illetve hosszútávon lelkes tájfutó abból, aki olyan helyen lakik, ahol se edző, se terep, vagy pedig nehezen lehet megoldani, hogy terepre jussanak ki?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr455224770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása