HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2012.12.05. 20:57 bota71

Atléták és a fa

Már válogatott voltam, amikor megtanultam, hogy hogyan kell átkelni egy száraz árkon, vagy egy kidőlt fán. Pedig Tibi bácsi terem edzésein eléggé sokat gyakoroltunk a padokkal, csak hát az igazi gyakorlást a terepen lehet elsajátítani.

Az egyetemi éveim végén az atlétikába is belekóstoltam, és bizony előkerültek a gátak is. Azt hiszem 1 méteres gátakon gyakoroltam, ami nem volt túl magas, de nekem még azon sem ment valami fényesen. A lényeg az volt, hogy a testsúlyt ne emeljük, mert az plusz energiát vesz el, valamint hogy a futás lendülete ne törjön nagyon meg. Akadályfutásra készültem, de végül soha egyetlen versenyen sem indultam. Az ott megszerzett tapasztalatokat viszont magamban tartom, így pl. amikor futok a Pentelei parkerdő tornapályájának körén, a végén a fa korlátot mindig gátmozdulattal ugrom át.

Az idei mezei OB-n készült képeknél (fotók: Doba István) viszont feltűnt, hogy egy eléggé kis fatörzset eléggé sokan úgy ugrottak át, vagy éppenséggel ráléptek. Ez azért furcsa, mert pont egy mezei futásnál pont hogy a fatörzs átlépése jelentette volna a legjobb megoldást. Mondjuk nem voltam ott, és a képek lehetnek csalókák, de kíváncsi lettem volna, hogy például Gábor hogyan kelt át rajta. A tájfutó versenyekkel is barátkozó Szabó Imi például így:

A háromszoros mezei Európa-bajnok Bene Barnabás pedig így:


A lányok pedig így:

Amúgy vizes, csúszós fára lépni edzőcipővel nem a legszerencsésebb, idén már megtapasztaltam...

Voltak a mezőnyben akadályfutók is, például a felnőtt győztes Minczér Albert, róla sajnos nincs fatörzsátkelős fotó.

KÉPEK

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr565224858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andor 2012.12.05. 21:19:13

Két fatörzs volt egymás mellett, de az a fotókon nem igen látszik.

Ismeretlen_6020 2012.12.08. 13:09:51

Tényleg nem látszik :) Viszont a test súlypontjának a változtatása a lényeg: egy akadály áthaladásakor előre kell haladni, nem pedig felfelé, váll nem emelkedhet. Így tanultuk :)
süti beállítások módosítása