HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2012.12.08. 19:03 bota71

TTEV 1. forduló - beszámoló

December 8.-án Csákberényben, a régi focipályánál gyülekeztek a tájfutók, hogy a pagonyokban tájfutó bójákat keressenek, térképpel a kezükben. A TTEV-knél megszokott módon ezúttal is Tibi bácsi tervezte a pályákat, és Somek segített a felvezetésben.

Sajnos túlságosan is hideg volt ahhoz, hogy sokat beszélgessek a rendezőkkel, ők is kocsiba bújva próbálták meg átvészelni a napot. Nem volt meleg egy kicsit sem, -4°C volt a panellakásom erkélyén, erdőben, szélben nyilván ezt sem érte el... Sajnos csak az elit pályát láttam, illetve korán keltem hogy az elsők között futhassak (nyomok nélkül), így nagyon nem láttam, ki merre fut.

Az elit pálya meglepően futósra sikeredett, értem ezalatt a szinteket: nem is olyan régen itt rendeztünk megyeit, ahol nekem sokkal szintesebb pályát sikerült kitűznöm. Szerintem nagyon jó pálya volt, bár a történethez hozzá tartozik, hogy én az 'A' pályára jelentkeztem. Hogy mégis 'E' pálya lett belőle, az annak tudható be, hogy egy arakos felnőtt sem vállalta be az edzést, én meg nem akartam, hogy pont mi ne fussuk le Tibi bácsi leghosszabb pályáját.

Természetesen a fizikai felkészültségem nagyon messze van az "elit" szinttől, lévén hogy nagyon sokat idén nem futottam eddig: az edzés előtt egészen pontosan 505km-nél jártam... A hideg miatt nagyon nem is melegítettem, a pálya hossza ugyanis lehetővé tette, hogy közben bemelegedjek - és ki is hűljek... Ami a leginkább zavart, az a sapkám/ruhám volt, ami rendre beleakadt az ágakba, de gondolom ez mindenki másnál is ugyanígy volt.

Az erdőt végig hótakaró borította, de teljesen futható volt. Az elején végig üres erdőben futhattam, és rengeteg nagy vaddal találkoztam: egyszer meg is álltam, hogy áthaladhasson előttem egy kb. 50 fős őzcsorda. Voltak szarvasok is, ezúttal vaddisznóval nem találkoztam, csak a hangjukat hallottam.

Fizikailag nem ment valami fényesen, ami várható is volt, a sok kihagyás éreztette hatását: kb. a 8. km-től már csak arra koncetráltam, hogy valahogy beérjek, a koncentrációm lecsökkent, és jöttek is a hibák. Amúgy sem tudok nagyon végigkoncetrálni 90 percet, de így még nehezebb volt. A hibáim egy része abból adódott, hogy nem vittem tájolót, mert barátnőmnél maradt, de legközelebb már lesz nálam: néhány helyen annyira jellegtelen a terep, hogy nem volt mihez tartani, és ez hozta is a hibát.

Összességében véve jó kezdés volt, az időjárás is a kegyeibe fogadta a futókat, mivel nem volt hóátfúvás az utakon. A futók többsége a kocsijába menekült futás után, de láttam olyanokat is, akik nem restelltek melegíteni és levezetni. Hiába, a normális edzés itt kezdődik!

E-pálya: 11400m 245m 24ellp.

Leggyorsabb: Kisvölcsey Ákos: 75:15

2. Harkányi Zoltán: 83:44

3. Miavecz Balázs: 86:30

4. Bogos Tamás: 91:39

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr665224859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andor 2012.12.08. 21:13:24

Tényleg futós pályák voltak, a nyomok meg mindig másfelé vezettek, mint a térkép alapján gondoltam.

Ismeretlen_6020 2012.12.10. 20:58:44

Gondolom utánam akartál jönni :D
süti beállítások módosítása