HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2012.12.22. 21:20 bota71

TTEV 2. forduló - 'E' pálya

Az első forduló után úgy gondoltam, hogy ismét bevállalom az 'E' pályát. Persze nem azért, mert szeretem sanyargatni magamat, csak szeretném végre látni a javulást, az erősödést. Amúgy éppen otthon rendezgettem a térképeimet a gépemen, és ráakadtam a 2007-es cseh ultra hosszú OB térképeire. Hát igen, 5 éve még egy ilyen tájfutó erőpróba is könnyedén ment, most meg a kisebb dombokra nem tudok felfutni: ez így nem mehet tovább, edzeni kell!

Vacilláltam, hogy melegítsek vagy ne, aztán végül a megoldás jött magától: kb. 400m-re volt a cél-rajt a parkolótól, így lassú tempóban kikocogtam. Eléggé fáztak vékony kesztyűben is a kezeim, és ez az első 10 perc után enyhült csak. Jól felöltöztem, ez a pálya elején előny volt, aztán szépen lassan ment át hátrányba.

Fizikailag nem voltam a toppon, az emelkedőkbe többször bele kellett sétálni, egyszerűen erőtlen voltam. A tájékozódás sem ment annyira könnyedén, de ezúttal vittem tájolót, így nagyon nagy bakit nem ejtettem.

Rögtön a 4-es pont előtt kifordult a jobb bokám, ez egy kicsit lelassított: egy pár másodpercre álltam csak meg, de egyből elvesztettem a kapcsolatot a térképpel. Szerencsére a pont markáns helyen volt, így nem lett belőle nagyobb hiba.

Az első megingásom a 8-as pontra menet volt: a tájolóval átmenet közben letakartam véletlenül a pontot, és megzavart a 17-es, hirtelen arra akartam menni. Aztán valahogy az úton futva rájöttem, hogy nagyon nem jó pontra megyek, gy fordulhattam vissza. Buta hiba, de eléggé kacskaringósan ment a pálya, ilyenkor nem nehéz behibázni.

A 13-as eléggé bozótos volt, jól megkerültem mire megtaláltam a bejáratot. Kicsit kapkodtam, és a 14-esre egy lehetetlen útvonalat jártam be... Érdekes így utólag visszanézni, de rendesen benéztem mindent amit lehetett, pedig egyáltalán nem úgy indult, mintha nehéz átmenet lenne.

A 18-ra kis pont közeli hiba, a pont mellé futottam, és rossz irányba kerestem. A 21-esre is kis pont környéki hiba, pedig jó támadópontom volt. Hát ennyi hiba csúszott be a mai napon.

Az eredeti terveim között szerepelt a pálya 90 percen belüli teljesítése, és hogy ezúttal közelebb kerüljek Vöcsökhöz és Hareszhoz. Ez részben sikerült, bár kicsúsztam majdnem egy perccel a tervezett időből, de kevesebb mint 12 percet kaptam Vöcsöktől és már csak 7 percre volt Haresz! Januárra még lehet ebből faragni, lesz még addig pár edzés: főleg a dombokra kell gyúrni...

Katt a nagyításhoz

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr775224864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haresz 2012.12.24. 11:19:14

Vagy inkább a tájékozódásra. :) Nekem a te útvonalad több, mint 100 percembe került volna. Fizikálisan hidd el sokkal jobb vagy nálam.

Ismeretlen_6020 2012.12.24. 11:53:45

3,5 év kihagyás után szerintem zseniálisan megy a tájékozódás: azaz eddig még nem vesztem el. Bár nem is Kaskantyún próbálom visszahozni a formám :)
süti beállítások módosítása