HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2015.10.18. 10:36 bota71

Normáltávú Nappali Egyéni Országos Bajokság

Az év legrangosabb hazai bajnokságán, az ENOB-on 21 ARAK-os tájfutó állt rajthoz, és ezúttal is szép eredményekkel utazhattunk haza.

A verrsenyt a budapest MOM-Hegyvidék csapata rendezte, és Dobogókő alatt, a Hoffmann erdészháznál egy ideális célterületet találtak. A Pilis ezen részén 2011-ben volt utoljára tájfutó verseny (Postás Kupa), azóta valószínúűleg csak a Dobogókői Hegyifutó résztvevői versenyetek erre.

Az időjárás futásra ideális volt, viszont az elmúlt napok csapadékmennyisége igencsak megviselte a terepet, helyenként nagyon kellett küzdeni az elemekkel: a meredek mászásoknál a szöges cipő sem ért semmit, kapaszkodni kellett az ágakba. Sokszor kellett patakokon átkelni, ahol szöges cipőben inkább nem kísérleteztünk azzal, hogy köveken ugrálva megcsúszunk, hanem egyből bele a hideg vízbe...

Ennek megfelelően a szabályzatban előírt győztes időket is jelentősen túllépték a győztesek, tehát fizikailag és technikailag is sikerült megszórni a mezőnyt.

Papírforma szerint nálunk Vandának sikerült a legjobban a verseny, aki az OB-ra női ifi ranglista vezetőként érkezett. Nagy csatát vívott a ranglista 2. helyezett pécsi Viniczai Csengével, ezúttal a pécsiek örülhettek, mindössze 8 másodperccel maradt le Vanda az aranyról, több mint 62 perc futás után!

enob_n18_dobogo.jpg

Az utánpótlás edzője, Mariann szokásához híven dobogóra állt N60-ban, ezúttal a 3. helyen végzett.

enob_n60_dobogo.jpg

Molnár Róbert a kísérőversenyen F21B kategóriában végzett az élen. Kanizsay Botond a Nyílt Kezdők között lett 2., Wágner Balázs a Nyílt Technikás pályán szerezte meg a 7. helyet.

enob_f21b_dobogo.jpg

Kiffer Gyula az F40 kategóriában hatalmas versenyben szerezte meg a 4. helyet, a teljes élmezőny rajthoz állt, és olyan nevek voltak a vert mezőnyben, mint Borbás Nándor vagy Korcsok Pál.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr777986597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andor Vékony 2015.10.19. 00:12:29

Azért Bota F21E-ben elért 11. helyét is érdemes megemlíteni :-)
A pálya nehézségéhez adalék, hogy Vanda GPS szerint 620 méter szinttel oldotta meg az 5,7 km légvonaltávú(tényleges táv:7,5 km) pályát no igazából nem mindig a legideálisabb útvonalat választva, a pályakitűző szerint 210 m szint összeszedése elég lett volna, nekem nem sikerül ilyen útvonalat találnom...
süti beállítások módosítása