HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2008.12.01. 13:54 bota71

Úton a profizmus felé

Az alábbiakban a Mora svéd klub (Lenkei Zsolti klubja) évadzáróján meghívottként résztvevő két sztárfutó előadását olvashatjátok. Adobe Acrobat Reader szükséges!

A francia Thierry Gueorgiou a sokszoros középtávú világbajnok, akit a világ legjobb tájfutójának tartanak, egy roppant izgalmas és tartalmas edzést mutat be.

EDZÉS

TÉRKÉP

Michal Smola, a csehek kiválósága idén hazai pályán szerezte meg a VB ezüstöt középtávon, és Magyarországon is számolni kell vele jövőre. Az ő prezentációja kicsit nagy méretű lett, így kettévágtam.

SMOLA1

SMOLA2

Ha valakinek komoly tervei vannak a jövő évi VB-re nézve, akkor ideje felnőni ezekhez az emberkékhez, hiszen ők nem szimplán tájfutók, ők A TÁJFUTÓK!

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr255224633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andor 2008.12.02. 11:56:56

Nincs új a nap alatt, csak a lehetőségek mások. Anno 80-as években a válogatott keret nyílt edzésein is hasonlóan felépített pályákon futottunk. Ráadásul itt a Vértesben a Gántot ölelő terepeken. Emlékszem egyszer kezdtük a Kotló hegyen, normál térképpel, majd a vérteskozmai részen iránymenet és memória elemek színesítették a napot és befejezésként a Kőhányás puszta 1:20000 domborzati fázisnyomatán futhattunk. Igaz még nem OCAD-dal készült a térkép, hanem minden egyes terep és feladat váltásnál térképet cseréltünk, illetve a memória és iránymenetnél a pontokon volt kint a következő átmenet térképszelvénye. Egy-egy ilyen edzés pálya hossza időnként fölözte a 20 km-t. S titkon bevallom mikor még volt lehetőségem - Gödöllőn - hasonló elvek szerint állítottam össze a csoport edzését, más kérdés, hogy macerásabb volt a sávos iránymenet térképcsíkjait kivágni, külön lapra precízen felragasztani, - vagy mivel erre volt lehetőség - a Margitta térképéről pauszra domborzati másolatot készíteni és azt fénymásolva használni az edzéseken. Most belegondolva rengeteg mindenre volt időnk!

Bota 2008.12.02. 15:34:22

Tibi bácsi maszkolt térképei is nagyon jók voltak, nem kellett hozzá OCAD :-) Bár tény, hogy sok munkája volt benne, de azt hiszem az emberkék is hálásak voltak, akik futották. Dízel pedig olyan gyakorlatokat szeret, hogy a ponton van kint a fixen rögzített térkép, a következő átmenettel, és memória. Ezt a szvesés edzőtáborokban is gyakorolhattuk. Az emberi fantázia határtalan, és az a legviccesebb, hogy tényleg lehet tőle fejlődni, pedig egy laikus azt gondolná, hogy a tájfutást normál tájfutó térképekkel kell gyakorolni. Sokáig egyébként én is ezen a nézőponton voltam :-))

Bota 2008.12.02. 15:35:52

Érdekes a Smola edzésadagja is: ha csak futás, akkor szimplán nem sok. Ha viszont a gimn. és egyéb kiegészítő tevékenységek is benne vannak, akkor határozottan kevés a napi 100 perc, nem? (megjegyezve, hogy egy profi tájfutóról van szó)
süti beállítások módosítása