HTML

Tagdíj

A közlemény rovatba írják be,hogy tagdíj  és a nevet, akinek a tagdíját külditek.

Az OTP Bankban vezetett számlánk száma: 11736116-20131533

Bemutatkozás

Alba Regia Atlétikai Klub Tájfutó szakosztály honlapja

 

Fejér Megyei Tájékozódási Futó Szövetség

 

Adó 1%: ARAK

Adószám: 18481769-2-07

Szepesi Imre honlap

2011.05.31. 13:42 bota71

Várkert Kupa

Remek időben került megrendezésre Várpalotán a Várkert Kupa, a Pózna család és Hites Viktor rendezésében. Eleddig még nem futottam itt, úgyhogy ideje volt kipróbálni!

Érdekes módon kevés arakos vett részt a versenyen, pedig nagyon jó hangulatú parkversenyt hoztak össze! Azonban ez önmagában nem lett volna elég: mind a terep, mind a térkép nagyon tetszett! Aki még nem jutott el Várpalotáig, egyszer próbálja ki, ugyanis tényleg jó kis terepről van szó! A térkép hosszabb pályákat is elbírt volna, mondjuk én most kifejezetten örültem neki hogy 20 perc alatt letudtam :-)

Jómagam a parktájfutásban azt nem szeretem, hogy túlságosan is részletgazdag a térkép, és túlságosan is gyors tempó mellett kell kiolvasni. Pl. egy mátrai hosszú átmenetben, ahol egy hatalmas hegyet kell megmászni, előjön a fizikum, és a térképet nem is nagyon kell olvasni. Viszont itt a fizikum mellett nagyon pontosan is kell menni, és végig olvasni kell a térképet: relatíve a rövidebb versenyidő mellett is jobban megterhelheti az agyat, mint egy HOB...

A pályámban regneteg apró hibát ejtettem: régen nem futottam már parktérképpel, jól el is szoktam tőle. Technikailag is több hibám volt: a 9-es pontnál egyel korábbi épületnél kerestem a pontot, illetve a 11-esre jobbról kerültem a kerítést, és ott nagyon nehézkes volt a haladás az árokban. Ezután pedig végleg elhaltam fizikailag, és már csak szenvedtem a célig... A 16-osra sem értettem a térképet, hát ez a parktérképek nagy hátránya számomra: sokféle objektum létezik, és mindig a helyszínen dől el, hogy az az objektum micsoda is valójában! Jó példa még erre a pálya kezdése, az első két pont: kerítést ábrázol a térkép, de a valóságban korlát van: azaz simán át lehet bújni alatta. De amíg oda nem értem, nem lehettem benne biztos.

Pont ezek miatt szerintem az ilyen versenyek inkább buliversenyek, én nem tudom őket véresen komolyan venni, viszont sokszor jobban élvezem őket, mint az erdei tájfutást!

A rendezőség maximálisan jól csinált mindent, nagyon egyben volt a verseny, úgyhogy köszönünk nekik mindent!

 

nyílt kategória díjazottjai

TÉRKÉP (PDF)

4 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://araktajf.blog.hu/api/trackback/id/tr95224789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

... 2011.05.31. 15:42:38

nem Várgesztes, hanem Várpalota :)

Ismeretlen_6020 2011.05.31. 20:48:50

Uhh ez durva volt... Köszi, javítottam! Azt sem tudom hol voltam :-)

Edit 2011.06.02. 22:24:32

Az a "kerítés" átjárhatónak van jelölve (egy fogas), tehát ha korlátot találsz a helyszínen, akkor stimmel.

Ismeretlen_6020 2011.06.03. 09:12:06

De annyira bonyolult ott kiolvasni a térképet, főleg futva, hogy nagyon! Túlságosan is sűrű, én pedig nem szoktam nagyon parktérképen futni... Gondolom, hogy a 3SZ-en edződött pestieknek kevesebb gondot okoz hogy ráálljon a szemük :-) Nálam alap, hogy patakba nem úszok, kerítést nem mászok, mert tiltott. Tudom hogy le van fektetve a szabálykönyve, de nekem nagyobb rizikó ha kizárnak csalással, mintha kerülök :-)
süti beállítások módosítása